I dag tänkte jag fortsätta med att berätta om ett annat ämne som är stort i bloggvärlden, nämligen mode och skönhet. Det finns många bloggare som delar med sig av sminktips, produktfavoriter och sminktrender, något jag själv har haft stor glädje av när jag letat efter bra sminkprodukter. Det var till exempel via bloggar som jag upptäckte coastal scents ögonskuggor som kostar en bråkdel av de ögonskuggor man hittar i butik. Dessutom är ögonskuggorna betydligt mer hållbara och färgintensiva än många andra jag testat.

Det finns självklart också gott om klädbloggar som tipsar om alltifrån senaste mode till fyndmöjligheter. Modebloggarna är dock inget jag har jättebra koll på, men lite tips har jag så spana in listan nedan! Om ni har något tips på någon ni tycker jag missat så skriv en kommentar bara!

Elsaekman – Följ modellen Elsa Ekman på uppdrag, och i vardagen och läs om klädtips. Kul blogg för att det är vackra bilder och tips på kläder i blandade prisklasser.

Kenzas – Massor av mode! Inspirationsbilder och information om inköpsställen till kläderna.

Industribolaget – modeblogg med herrkläder, dessutom lite annat smått och gott som mat och krogar.

Sofiasmode – kläder, smink och mat!

Girlinapurse – Nästan som ett modemagasin! Mode, hår, väskor med mera! Dessutom tips och inspiration.

Skobloggen – På nouw hittar du skobloggen med massor av tips på skor, fotvård och skötselråd med mera.

Skofetischist – Blogg med skor, skor och åter skor!

Josephinessmink – Smink och hår är ämnena i denna blogg som drivs av en make-up artist. Här testas, visas och tipsas det om produkter. Dessutom finns instruktioner för sminkning och håruppsättningar.

Imakeyousmile – Bra sminkguider där man steg för steg får tips om hur man ska lägga en viss make up.

Makeuponmymind – Produkttester och tips. Här finns också info om ansikts- och kroppsvård.

Helen Torsgården – Bloggar på veckorevyn om smink och hår.

Cameliss – Hos daisybeauty hittar du bloggaren cameliss som tipsar om skönhetsprodukter och visar inspirerande sminkbilder.

Makebysara – Sminkguider och produkttips. Dessutom gott om inspiration.

Nailartnaglar – Bloggen för alla som älskar nagellack och nagelkonst! Inspiration och tutorials.

Slowfashion – Mode och smycken. Bloggaren Johanna har ett eget smyckesmärke: JohannaN som man får se en del av i bloggen.

Jewellerybyjenny – Följ guldsmeden Jenny Fors.

älskar sminkbloggarBland de utländska bloggarna är bland annat Lustforlife en favorit. Där får man köptips och modeinspiration. Wishwishwish.net är en annan favorit. Där finns inspiration och köptips, dessutom är bilderna väldigt fina i bloggen.

En väldigt annorlunda blogg är streetpeeper där bloggaren fotar och dokumenterar mode i olika städer, bland annat Stockholm men framförallt metropoler som Paris, Shanghai, New York med flera.

Smyckesbloggen INDTL som står för In detail är en annan engelskspråkig blogg jag gillar!