Hej alla läsare!

Att resa är för många en av livets höjdpunkter. I mötet med andra kulturer lär vi oss massor om oss själva och andra och kan utvecklas som människor och samhällsmedborgare. Bra idéer kan vi ta med oss hem och låta inspirera till förändring av livet och samhället vi lever i. Att resa bort och komma till en ny miljö kan också vara en källa till avkoppling eller ett välkommet avbrott i en inrutad vardag.

Resandet handlar också om att drömma sig bort, planera och längta. På resebloggar kan vi få inspiration om vart vi ska resa härnäst eller få tips på vad man bör se och tänka på när man reser till olika länder. En reseblogg kan också fungera som en miniresa för läsaren som med bloggarens hjälp kan upptäcka nya länder och platser genom den skrivna texten. Med hjälp av bilder och fantasi är det lätt att drömma sig bort heller hitta tips på var man ska åka härnäst!

Här kommer därför tips på bra resebloggar!

Freedomtravel – ett bloggande par som berättar om sina olika resor och bjuder på bilder!

Ohtravelissima – Blogg på engelska med tips på resmål, boende och massor av annat.

Heckticktravels – Ännu en resblogg på engelska. Denna drivs av ett par som givit sig ut på sitt livs resa och lämnat den fasta tillvaron i Kanada för att resa runt.

Resfredag – En blogg på svenska om att resa. Inlägg med tips, fakta, tankar och även tävlingar.

Comeflywithme – Om resor både i Sverige och utomlands.

Livetfrandenljusasidan – Tips och berättelser om resor.

Svenskaresebloggar.se – Stor portal där du hittar inlägg från många resebloggare.

Flygadvokaten – En blogg om juridiska frågor kring flygresor. Drivs av grundaren av en advokatfirma.

Johnnybajdzjan – Blogginlägg om lite mer ovanliga resmål som Georgien, Nordkorea och Turkmenistan. Men också om populära resmål som Grekland med flera.

Dryden – Rese- och flygberättelser.

Om du vet vilka länder eller städer du vill besöka är det enkelt att söka efter bra bloggar på nätet som berättar om just det land eller den stad du vill besöka.

Själv tycker jag det är jättespännande att läsa alla olika bloggar och få se hur det ser ut i länder jag inte ens funderat över att besöka. Det är också kul att läsa om mat, flyg och shopping. Just flyg tycker jag är extra kul att lära mig och läsa mer om. Det finns en del bloggar som skrivs av flygvärdinnor och piloter som är kul att följa.

Om du vet någon riktigt bra läsvärd blogg så är du varmt välkommen att tipsa.

resa med flygplan går snabbt