Välkomna hit alla ni som letar efter inspiration!
Hittabloggen är bloggen för dig som letar efter nya bloggar att följa, här kommer jag tipsa om bra bloggar inom olika ämnesområden och även berätta om en och annan bra webbsida.

Idén till att starta denna sida kom när min mamma berättade om en intressant blogg hon hittat och sa att hon gärna skulle vilja följa fler bloggar om hon bara kunde hitta rätt i djungeln av bloggsiter. Och visst är det så, det vimlar av bloggar ute i cyberrymden och att hitta de bästa kan vara svårt. Därför har jag öppnat denna blogg där jag kommer dela med mig av intressanta bloggar att följa.

För er som inte är riktigt bekanta med begreppet blogg så är det en webbsida på nätet där en skribent publicerar texter om allt möjligt. Oftast liknar de dagböcker där bloggaren delar med sig av tankar och vad som hänt och är på gång i livet. Andra bloggar om ämnen de är intresserade av.

Det är inte heller bara privatpersoner som bloggar, även företag och organisationer kan ha sina egna bloggar. Som exempel kan jag nämna bankerna Avanza, Ikanobanken och Nordent som delar med sig av ekonomitips och annat som rör privatekonomi.

För att göra det enkelt för dig som läsare att hitta bra lästips så tänkte jag inrikta varje inlägg mot ett specifikt ämnesområde. Har du något önskemål på ämne du vill att jag ska skriva om så är det bara att skicka ett meddelande till mig här.

De ämnen jag redan nu planerat att skriva om är nöje, mode, skönhet och mat. Just mode, skönhet och mat är ämnen som många bloggar handlar om i dag. Något jag däremot inte kommer tipsa om så mycket i mina inlägg är kändisbloggar. Jag har helt enkelt aldrig fastnat för särskilt många kändisbloggar så därför känner jag inte heller att jag är rätt person att tipsa om dem heller. Men har du någon kändisfavorit som du gillar så kan du alltid söka på nätet och se om han eller hon har en blogg!

I bloggen tänkte jag också dela med mig av mina råd till dig som vill starta en blogg eller redan har en blogg. Jag har själv ingen erfarenhet av att blogga, detta är min första blogg. Däremot har jag erfarenhet som bloggläsare och dessa erfarenheter och tankar kanske kan vara intressanta för den som vill blogga!

Allt som behövs för att kunna blogga

Så här kan det se ut när jag knepar på ett inlägg!